Zoeken in de omgeving van...

Richtlijnen keurmerken

Met een keurkmerk kan extra aandacht gevestigd worden op producten in de bestellijsten. Wanneer er producten op de lijst staan, wordt dit automatisch weergegeven bij de naam van de lijst in het overzicht.

Local Plaza gaat ervan uit dat een partner officiele documenten heeft van een organisatie welke deze keurmerken heeft uitgedeeld. 

Local Plaza controleert dus niet op deze keurmerken, doch zal bij klachten van consumenten hierin optreden. Dit houdt in dat bij oneigenlijk gebruik van de keurmerken deze partner wordt berispt en bij aanhoudende klachten wellicht wordt uitgesloten van het netwerk.

Partner van Local Plaza

 

Momenteel maken wij gebruik van de volgende keurmerken

Ambachtelijk

Ambachtelijk
Bij dit product gaat het erom dat het product op een traditionele manier gemaakt wordt.

Biologisch

Biologisch
Bij deze producten wordt er tijdens de productie rekening gehouden met het milieu en dierenwelzijn. Zo krijgen dieren meer ruimte en wordt er geen gebruik gemaakt van genetische modificatie. Ook worden gewassen niet geteelt op kunstmatige ondergronden. Verder wordt bijvoorbeeld  een natuurlijke kringloop in stand gehouden en wordt er gebruikt gemaakt van elkaars overschotten.

Circulair Circulair
Bij circulair ondernemen gaat het erom dat de producten van nu grondstoffen zijn voor later. hierdoor is er nauwelijks afval omdat veel materialen hergebruikt worden.
Halal Halal
Om vlees aan het Halal te laten keurmerken dient het aan een aantal voorwaarden te voldoen. Het vlees dient afkomstig te zijn van specifieke dieren zoals: runderen, kalveren, schapen, geiten, ganzen, eenden of pruimvee. de gezondheid van het dier is hierbij belangrijk, zo wordt er gelet op: welzijn, ruimte, voer, hygiëne en gezondheid. Verder moet het dier uit eerbied en dankbaarheid in de naam van Allah geslacht worden.
Vegetarisch Vegatarisch
Hierbij is er geen gebruik gemaakt van producten van geslachte dieren. Dit betekent dus dat er geen vlees, vis, insecten of gevogelte in zit.
Streekproduct Streekproduct
Bij deze producten is het van belang dat er een duidelijk omschreven productiegebied is. Het productiegebied noemen we de streek. bij dit product dienen de grondstoffen en de verwerking(en) plaats te vinden in de betreffende streek. Bij producten van samengestelde grondstoffen dient minimaal 51% van de grondstoffen uit de streek te komen. Bijkomend moeten deze producten maatschappelijk verantwoord zijn, zo moet het product voldoen aan duurzaamheidseisen of eisen op het gebied van dierenwelzijn.


Mis je een keurmerk? Neem dan contact met ons op, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

2024 © Local Plaza — Alle rechten voorbehouden.